2014. február 7., péntek

Berzsenyi-babák Győrben

Ahogy előző posztomban említettem, a napi sétám során meglátogattam a Berzsenyi-babák kiállítását a Zichy-palotában. Kedvelem ezeket a kis figurákat. Színesek, kedvesek, megmosolyogtatnak. És nem utolsó sorban csodálatot ébresztenek bennem az alkotó jó ízlése, kézügyessége, és hihetetlen türelme iránt, melyekkel megalkotta ezeket a kis csodákat.
Wiedra-Berzsenyi Monika

A bemutatott babák egy külföldön élő magyar hölgy, Wiedra-Berzsenyi Monika művei. A teljes kollekciót Győr városnak ajándékozta, amiért a Győri Önkormányzat Ezüst Emlékérme és Díszoklevél kitüntetésben, erkölcsi elismerésben részesült.
Az egész kollekció ki van állítva a Zichy-palotában, szabadon látogatható.

Babakiállítás
Babakiállítás
Babakiállítás


A babák üvegvitrin mögött vannak kiállítva. Fotózni csak sok kompromisszum mellett lehet őket... legalábbis amatőr eszközökkel, amatőr körülmények között. Fotóállványt nem használtam, a világításról vakufénnyel kellett gondoskodni. Van még egy csomó körülmény, ami miatt a képeim olyan minőségűek, mint amilyenek... de szolgáljon mentségemre, hogy nem művészi igényű képeket, csak műkedvelő emlékfotókat szándékoztam készíteni.





Babakiállítás
Babakiállítás
Babakiállítás
A helyszíni tárlatlátogatás természetesen sokkal nagyobb élményt nyújt, mint amit a képeim képesek visszaadni az élményből. Aki teheti, térjen be az egyébként is szép épületbe, és nézze meg saját szemével is a kiállítást.

A blogban látható fotók mellett az G+ albumom további képeket is tartalmaz a kiállításról. Tekintsétek meg ott is őket a Hungary - Győr blog cím alatt!

Szép napot minden látogatómnak!

 

1 megjegyzés:

Jenő írta...

Köszönjük az érdekes bemutatót!