2013. március 10., vasárnap

City Tihany


Aszófői téltemető-fotózás után kis csapatunk szétvált. Zsóka és én ugyanabban a kocsiban utaztunk, ezért Aszófő-Kövesdre már csak ketten mentünk, és a továbbiakban "kiscsoportban" fotóztunk. A romtemplom körbefotózása után Tihany következett. Úgy terveztük, hogy körülnézünk a félsziget belsejében a tavaknál, sétálunk egy rövidet a faluban, megnézzük a templomot és a Kálváriát.

Tihany - hagyományőrző épületek
Hagyományőrző épületek
Fazekas-ház
Nagyon szép, hangulatos utcákban, régmúltat idéző házak között jártunk, kerestük a lejáratot a nagy tóhoz. A külső tó meglátogatásáról eleve lemondtunk, mert már mellette elhaladva is nyilvánvaló volt, hogy ebben az évszakban nem nyújt kellő fotótémát. Majd talán akkor, ha vízimadarak itt fészkelnek, fiókákat nevelnek.
A nagyobb tó környékén dróthálóba ütköztünk. Tőlünk nem messze egy csapat lovat láttunk a kerítés mögött - ez a terület tehát nem megközelíthető.  Találtunk később egy - a tóhoz vezető utat, de ezt mint lehetőséget épp csak megjegyeztük, fényképezni már nem mentünk le oda. Maradtunk a faluban, és a templom irányába folytattuk utunkat.

Tihanyi félsziget
Balaton (Balaton Lake)
Balaton (Balaton Lake)
A templom a félsziget legmagasabb pontján áll. Környékéről csodás kilátás nyílik a Balatonra, és belátható a félsziget egy része is.

Fotózó turisták
Balaton (Balaton Lake)
Balaton (Balaton Lake)
A hely híre az egykor jól érzékelhető visszhang-hatásra épült egykor. Meg a kecskeköröm-legendára.
Javaslom, böngésszetek a web-en, sok érdekes információhoz juttok!

A félsziget belseje a templom-térről nézve
Balaton (Balaton Lake)
Paprika-ház
Az apátságot alapító király
Séta a domboldalban
Falumúzeum
Kálvária
Kálvária
Én a szövegelést ezzel abba is hagyom, beszéljenek helyettem a képek.

Azt még elmondom, hogy természetesen a templomban is sokat fotóztam, és ezeket a képeket is meg fogom mutatni! Keressétek a blogomat később is, rövid idő múlva újabb fotókat mutatok Nektek!

Legyen szép napotok a továbbiakban is!

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyszerű sorozatot készítettél Zoli, biztosan remek volt a kirándulás.

Jenő írta...

Ismét kitűnő fotókat készítettél Tihanyban is Zoli!