2020. augusztus 9., vasárnap

Újra Szarvason

 A korlátozott anyagiakkal rendelkező nyugdíjas magyar turista - általában - élményként éli meg, ha kis hazánk nyugati szegletéből eljut a keleti határ közelébe. Ezért aztán emlékezetes maradt számunkra, hogy feleségemmel együtt 2009-ben Gyula város egyik szép üdülőjében tölthettünk egy hetet.

Most azonban nem Gyula lesz a téma - ugyanis Kecskeméten tettünk egy kitérőt rokonlátogatás céljából, és onnan utaztunk tovább Gyulára. Közben áthaladtunk Szarvas városán is. Szarvasról tudtuk, hogy van ott egy gyönyörű arborétum. Szívem szerint megálltam volna ott egy alapos sétára az arborétumban, de az idő szűkössége ezt nem tette lehetővé. Ebédelni azonban kellett valahol... nos, ez elég nyomós érv egy kis pihenőre. Ha már ott voltunk, meg is álltunk, akkor végig sétáltunk a Körös holtága feletti hídon.

Az Ezeréves Emlék c. alkotás (a holtág vízében áll egy magas oszlop tetején) látványa a hídról.

Aztán az emlékkép szenvedélyemnek engedve egy portré a Nejemről is, a családi fotóalbum számára

Tudtam, hogy saját szervezésben nem mostanában megyünk vissza Szarvasra, ezért örültem az Abdai Vándorbot Egyesület programjában szereplő - igaz, csak egy napos - útnak. Ez a program arborétumlátogatást ígért. Kihagyhatatlan ajánlat! 

A program első tétele: hajózás a holtágon. Végigutaztunk a gyönyörű üdülőkkel szegélyezett csatornán, miközben a nagy hőségben izzadva (azért ne sajnáljatok bennünket!) irigykedve figyeltük a vízen csónakázó nyaralók sokaságát.

"Ő" volt az a bizonyos sétahajó, amivel utaztunk. A kapitány egy idős úr, végig a látnivalókról mesélt; közben néha elsütött egy kissé erőltetett viccet is a szórakoztatásunkra. 

Én leginkább a korona megjelenésére vártam, amit 2009-ben a hídról szemlélhettem meg először. Szép volt, élmény volt újra látni A hajó persze nem állt meg a lelkes "fényképezőgép-tulajdonos" (és a sok mobiltelefon-tulajdonos) kedvéért, ezért a kompozíció beállítása nagyon esetlegesre sikerült.

Végül egy - a 2009-es nézethez hasonló - felvétel, csak épp más szögből, és a szökőkút vizétől keretezve.

Legyn szép napotok, köszönöm, hogy meglátogattatok! 😉

Nincsenek megjegyzések: