2012. szeptember 23., vasárnap

Gyirmóti tárnicsos


Örömmel jelentem, hogy szerencsésen és egészségesen megérkeztem az Eger és környéke túrámról - természetesen az asszonypajtással együtt. Szerencsésen azért, mert Fóton, első fotózásom helyszínén a parkolóban nagy lendülettel beletolatott egy kuka fiatal gyerek a kocsimba. Talán 10 centi távolságon múlt, hogy a feleségemet nem paszírozta hozzá az én kocsimhoz. Ha fél méterrel odébb jön, akkor pedig engem gázolhatott volna el az álló kocsim mögött. Végülis sérülés nem történt, a kocsim is üzemképes maradt, csak a karcolások száma szaporodott a karosszérián. Azt, hogy egészségesen pedig úgy kell érteni, hogy nem több bajjal-betegséggel, mint amivel elutaztunk itthonról :(((

Alig cipeltem fel a bőröndöket a kocsiból, máris a számítógépet kapcsoltam be. Elvonási tüneteim voltak egy hét internet-megvonás után. Bejelentkeztem az FB-re, és a lányom által feltöltött családi képeket nézegettem éppen, amikor Kinga (fotós baráti kör egyik tagja) kérdezi a csevegőn, van-e kedvem Vele és Zsókával (másik tag) Gyirmótra menni, tárnicsokat fotózni. Fáradtság ide vagy oda - egy ilyen kérdésre nem mondhatok nem-et! Azaz mondhattam volna, de egy ilyen lehetőséget soha nem hagynék ki! :(((
Aggasztott kissé, hogy a hosszú utazás után még csak fürödni sem volt időm. A randi időpontja viszont közel volt, lekésni nem akartam - azzal vigasztaltam magam, hogy fotózni megyünk, nem tánciskolás koszorúcskára. Az engem körüllengő "illatokat" pedig csak ki tudom magyarázni valahogy.
Kornistárnics Gyirmóton - kedvelt réti virágom!
Kornistárnics Gyirmóton
A helyszín nagyon kellemes meglepetés volt számomra. A hét közepén lehullott csapadék hatására sok gyönyörű, élénk kék színű kornistárnics nőtt ki a földből, és nyílt ki. 
Kornistárnics Gyirmóton - egy parányi pók társaságában
A változatosság kedvéért egy Veronika
Kornistárnics Gyirmóton
Kornistárnics Gyirmóton - a virágkelyhek közelről fotózva
Nagyon sok bimbó volt mindegyik virág szárán, ami azt jelenti, hogy kedvező időjárás esetén még sokáig el fog tartani a virágzás. 
Őszi kikerics - szebbek, élénkebb színűek, mint a korábbi fotózáskor
Őszi kikerics
Festő zsoltina és egy szender-szerű lepke
Őszi kikerics - egy szép csokor
Ennek a virágnak a neve még felderítésre vár
A mező tele volt őszi kikericcsel is. Szebb, élénkebb színekben tündököltek, mint két héttel korábban, amikor szintén itt fotóztam. Természetesen ezúttal is sok képet készítettem ezekről a virágokról is.
Réti őszirózsa
Réti őszirózsa - fehér. A kerti őszirózsa őse.
Réti őszirózsa
Réti őszirózsa
Réti őszirózsa
A végére még egy kikerics-csokor
Kinga - mintegy grátisz-képpen - megmutatta nekünk a réti őszirózsák lelőhelyét is. Ez nagyon kellemes meglepetés volt a számomra, mert korábban a létezésükről sem tudtam.

Nem vagyok elégedett a képpel, de azért megmutatom :-)
Úgy tűnik, a napi fizikai igénybevétel ténylegesen is kifárasztott, mert a egy idő után a képeim minőségileg egyre gyengébbek lettek. Ezt csak otthon, a fotómasinából való letöltés után vettem észre. Az imádkozó sáskáról, és a farkasalma terméséről készített fotók szinte mindegyike bemozdult, vagy rosszul élesített lett. De maga a fotózás kellemes volt, köszönet érte a kellemes társaságnak!

6 megjegyzés:

Erika írta...

Csodálatos fotók! Megérte a fáradtság ellenére elmenni, hiszen káprázatosak ezek a felvételek! :)

Zsuzsanna blogja írta...

Nagyon szép fotókat készítettél,hogy meg érte pihenés nélkül ismét útra kelni!

Nurse írta...

Nagyszerű képek lettek, Zoli! Köszönet a kitűnő társaságért , no és a fuvarért ;-)

Zsana írta...

Gyönyörű képek, annyira jóleső érzés nézni őket! Köszönöm! ...és jó pihenést Zoli "bácsi" :)

Pikola Zsuzsa - Podi - írta...

Mindig felüdít, ha blogodat olvasom, nézegetem. Most elbűvöltéla Kornistárnicsokkal. Először a szépségük, a gyönyörű kék színük, aztán a soha nem hallott nevüktől tátottam a számat,és hogy a fellélési helyük Gyirmóton volt....így együtt a kettőt kimondani sem volt könnyű még fejben sem:) Köszönöm az élményeket, a látványt!

Nádasdi Szabó Zoltán írta...

Hölgyek, rendkívüli megtiszteltetés a részemről az érdeklődésetek! Köszönet mindenkinek, aki benézett ide, és még nagyobb annak, aki véleményt is nyilvánított.