2011. szeptember 26., hétfő

Teri és Családja Győrben

Az elmúlt vasárnapon a Picasa-fotósok társaságából egy újabb fotós barátot ismerhettem meg személyesen: Szentpéteri Teri és Családja látogatott Győrbe. Eredeti terv szerint a dunaszegi tavat és tanösvényt, valamint a gyirmóti tárnicsokat néztük volna meg Hernádi László vezetésével. Végül Hernádi László egy fontos fotós felkérést kapott erre a napra, nem tudott részt venni a találkozón. Helyettesítést a bencés gimnázium tanára, Kinga vállalta - így végül Terit és Családját ketten kísértük el városnézésre, és a tervezett fotósétára.
Én magam jól ismerem a várost, mégis kellemes meglepetésben volt részem Kinga jóvoltából. Ő végigvezetett bennünket a gimnázium kollégiumán. Láthattunk szép freskókat, melyeket nem láthat minden turista. Megnéztük a diák-kápolnát, és egy bencés atya részletesen bemutatta nekünk a templomot.
Természetesen végigsétáltuk a belváros legfontosabb pontjait is.
A program ebéd után Gyirmóton folytatódott. Kinga már előre figyelmeztetett minket, hogy mindössze egy darab tárnics látványára számíthatunk, mivel a rét ezen részét nemrég lekaszálták. Viszont azt az egy szem virágot jól megnéztük, és fotók is készültek róla. "Vigasztalásul" nagyon sok szép kikericset láttunk.
Gyirmótnak három helyszíne van, ahol gyakran megfordulnak fotósok. Mindhárom helyet felkerestük, megnéztük a leginkább érdeklődésre számot tartható pontjaikat, miközben jót sétáltunk és jókat beszélgettünk.
Az idő gyorsan telt, azt vettük észre, hogy sietni kell Dunaszegre, mert nemsokára sötétedni kezd.
Dunaszegen az új tanösvényen indultunk megkerülni a tavat. Minden táblánál megálltunk megnézni a képeket, és a tóparton adódó témákat fotózni. Terinek nagyon tetszett, hogy még mindig látható a tavon a szépen nyíló vízi tündérfátyol.
A madárlesre is felkapaszkodtunk "testületileg", hogy teljessé tegyük a látogatást a tó körül.

Mondanivalóm erről a túráról rövidre sikerült - igazából a részvétel volt érdekes és kellemes, szavakban nem igazán vagyok képes visszaadni a nap jó hangulatát.
Éppen ezért a találkozóról albumot készítettem a Picasán - érdemes lesz megnézni. A képek többet mondanak minden szónál. És biztos vagyok benne, hogy Teri is fölteszi a fotósétán készített képeit - nézzük meg azokat is!

Az én fotóim itt láthatók:





Nincsenek megjegyzések: