2015. április 2., csütörtök

Szentendre - tavaszi séta őszies időben

Tudom, Szentendre városnak millió rajongója van kis Hazánkban. Közéjük tartozom én is. Ha Budapesten, vagy máshol járok a közelben, mindig szívesen töltök itt annyi időt, amit más programjaim éppen megengednek. Ebben az évben március vége felé fotós társaságunk Esztergomba szervezett találkozót. Ez a város nincs messze Szentendrétől, adódott ezúttal is az alkalom, hogy a találkozó második napján, hazautazás előtt tegyek egy kitérőt kedvenc városomba.
Természetesen a bazársor végiglátogatása nem maradhatott ki ezúttal sem, annak ellenére, hogy egyrészt még nem kezdődött meg az idegenforgalmi szezon, másrészt pedig kellemetlen időjárás volt ezen a napon. A főutca fotózásával nem is töltöttem sok időt, ezeket a képeket most be sem mutatom. Más, korábbi posztomban amúgy is vannak színesebb képek.
A mozgásomat ezúttal erős lábfej-fájdalom is korlátozta. Többnyire a katolikus templom környékét fotóztam, és onnan a környező háztetőket. Ezúttal ezekből a fotókból mutatok be egy csokrot... :-)
Hungary - Szentendre
Sok felhő, kevés napfény, meglehetősen egyhangú a látvány. Mármint a képen. A valóság azért izgalmas, megér egy kis dombra-kapaszkodást, még fájó lábbal is.
Hungary - Szentendre
Kicsi indiszkrét kukucska - egyik ház udvarában egy egész bazárt fedezhetünk fel.
Hungary - Szentendre
A szentendrei háztetők rendkívül változatos képet mutatnak. Egykor egész festőiskola alakult itt, tagjainak rengeteg témát adott a háztetők változatos látványa.
Hungary - Szentendre
Közel a Duna... a templomdombról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk még ilyen szürke időben is.
Hungary - Szentendre
Az egyik legszebb, híres szerb templom a katolikus templom falai mellől.
Hungary - Szentendre
Újra a Duna felé fordultam, mert egy kis komphajó mozgására lettem figyelmes.
Hungary - Szentendre
Fotós szemmel nézve nehéz betelni a látvánnyal annak ellenére is, hogy felületes szemlélőnek nagyon egyforma minden. Nem így van, folyton új részleteket figyelhet meg a figyelmes szemlélő.
Szentendre - Sikátor
 A templomdombról kis romantikus sikátor vezet le az utcaszintre. A sikátor egy pontján parányi lángossütőbe juthatunk. Finom lángost sütnek!
Szentendre - Sikátor
Igazi középkori hangulat.... :-) némi illúzióromboló falfestménnyel
Szentendre - Sikátor
Hungary - Szentendre
Újra az utca-szinten. A város kvázi közepén járunk.
Szentendre - Sikátor
Hangulatos utcakép, a város rengeteg templomtornyának egyikével.
Szentendre - Sikátor
A Szamos-Marcipán üzlete. Csodálatos finomságokkal van tele, nem túl pénztárcakímélő árakkal.

A fenti képpel egyúttal búcsúzom is.... aki teheti, járja végig a kisváros utcáit, bazárjait fő-idényben, de ne hagyja ki a közelben látogatható skanzen megtekintését sem!

 Legyen szép napotok....

Nincsenek megjegyzések: