2014. március 11., kedd

'Kincses Gyirmót' - kora tavasz

Nem csak én magam bloggolgatok, hanem mások blogjait is szívesen olvasgatom. Főleg akkor, ha az a blog témájában az érdeklődési körömbe tartozik. Győri és környékbeli fotóbarátok blogjai, vagy csak képgalériái a kedvenc területeim. A győriek egyik kedvelt területe Gyirmót. Gyirmót egykor önálló község volt, ma Ménfőcsanak részeként Győr közigazgatási területéhez tartozik. A település a Rába holtágai mellett fekszik, határában igen gazdag növény- és rovarvilággal büszkélkedő láprétek vannak. Valóságos fotós paradicsom kora tavasztól kezdve késő őszig. Sok fotós jár ki ide egész évben, a közösségi oldalakon gyakran találkozhatunk itt készült képekkel. Ez az oka, hogy egy kedvelt bloggertárs Budapestről "kincses Gyirmót" nevet adta ennek a területnek. Találó név, nekem nagyon tetszik!

A múlt hét végén adódott olyan helyzet, hogy Gyirmótra menjek... részben fotózni, részben csak a mozgás kedvéért. Kicsit még korán van, de sejtettem, hogy lesz mit lencsevégre kapni. Sőt.... nem csak sejtettem, tudtam is, hisz más fotósok eddig is raktak fel képeket a területről.

Gyirmót szomszédságában lévő területet én három egységre osztom magamban. Ez természetesen csak önkéntes felosztás, egyes területrészek maghatározására való. A Győrhöz legközelebb eső rét a "kilátós" nevet kapta tőlem, az ott található kilátó, vagy vadászles (?) miatt. A második rét egy holtágak által körülfogott sziget. Ez a "középső". A legtávolabbi pedig a "szélső".
Ezúttal a "középső" jelzővel ellátott szigeten jártam. A vízpart vonalát követve csináltam egy kört, és fotóztam a holtág látványát. Közben pedig a gyönyörű, néha kis virágszőnyeget alkotó saláta boglárkákat. (Ha mégse így hívják, javítsatok ki) :-)

Gyirmót - Rába holtág
Láprét
Saláta boglárka
Gyirmót - Rába holtág
Aprócska virágszőnyeg
Gyirmót - Rába holtág
Gyirmót - Rába holtág
Gyirmót - Rába holtág
Gyirmót - Rába holtág
Saláta boglárka
Szép napot kívánok minden látogatómnak!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hihetetlenül gyönyörűek a fotóid! Szívmelengető látvány, ahogy a fák, az elsárgult nádas tükörképe is visszaköszön. Lélekmelegítő blog, köszönöm, hogy részese lehettem ennyi szépségnek!

Sárosi Ervin írta...

A tavasz első tétova lépései legalább annyira szépek, mint későbbi tobzódása. Gyönyörű fotók, gratulálok! Ej, az a Rába-holtág!