2016. július 23., szombat

Virágkötő

Újra Erdélyben, Székelyföldön vagyunk. Konkrétan Homoródszentmártonban. Kis fotós csapatunknak éppen akadt egy kis üres ideje, ami nem volt programokkal kitöltve: mit tehet ilyenkor egy férfitársaság? Meg persze a velünk lévő, de teljes fiús bánásmódban részesülő hölgyfotós. Közfelkiáltással megszavaztuk, hogy menjünk sörözni! 
A következő eldöntendő kérdés az volt: hová?
Két lehetőség adódott: az egyik a falu szélén található "fakocsma", a másik a faluban lévő univerzális ivolda. Valaki azt mondta, hogy a "fakocsma" jobb, menjünk oda. Mentünk. Nem volt szerencsénk, a tulaj éppen zárórát hirdetett, amikor odaértünk. Akkor menjünk a másik ivóba...
Közben persze beszélgettünk. Voltunk néhányan, nyilván nem mindenki egy emberre figyelt, hanem arra, akivel beszélgetett. Így aztán nem tudom kicsoda, de valaki azzal a hírrel jött, hogy valaki valahol virágkötő versenyt hirdet, van-e kedvünk a versenyre készülő csokrokat fotózni a helyi virágkötőnél. Éppen útba esik a virágkötő háza, még csak kerülni sem kell.
Tudni kell, hogy a győri fotóklub fotósainak érdeklődési körében nem igazán van benne a termesztett virágok fotózása. (Vadvirágok igen!!!) Ennek ellenére követtük a javaslattevőt, és betértünk a virágboltba.
A boltban sok a virág, és jó-pár kész csokor, a versenyre elkészítve. Virágkötő hölgyet azonban nem láttam sehol, csak egy fiatalembert, akit a bolt "logisztikai" alkalmazottjának gondoltam.

Versenycsokor
Néhány más csokor
Az említett fiatalember
Virágok között
Hamar kiderült, hogy tévedtem! A fiatalember nem kiegészítő tevékenységet végez a boltban, hanem maga a virágkötő! Mégpedig tehetséges a szakmájában, hisz íme: versenyképes csokrokat készít!
Hát igen! Ma már a férfiak is bizonyítják, hogy nőies szakmában is megállják a helyüket, egyenrangú társai lehetnek a "gyengébb" nemnek!

Ja igen: ha valaki kíváncsi rá, annak elmondom: megtaláltuk a sörözőt

Legyen szép napotok, és kívánjatok - utólagosan is - sok sikert a fiatalúrnak!

Nincsenek megjegyzések: