2020. július 19., vasárnap

Báró- gróf- és hercegnők jelmezeiben Fertődön

Győr barokk város... mindenesetre ez a híre az országban. Büszke is erre a kitüntető jelzőre a város, amit az bizonyít leginkább, hogy minden évben Barokk Napokat rendeznek. Ez egy három napig tartó jelmezes fesztivál, melynek utolsó napján barokk hagyomány szerinti esküvőt is rendeznek. De nem ám csak játékból, hanem igazi menyasszony-vőlegény fogad örök hűséget igazi és hiteles anyakönyvvezető előtt. Barokk jelmezbe öltözve, jelmezes igazi násznép előtt!
Barokk esküvő
Ez a hagyomány idén törést szenvedett, a coronavírus által okozott járvány következtében. A felvonulás egy kisebb csapata azonban nem hagyta annyiban a dolgot; rövid szervezés után összeálltak néhányan, meghívtak néhány ismerős fotóst, és barokk jelmezes fotózást szerveztek. 
Előbb egy Győr közeli farmon készült róluk néhány fotó.
Barokkos
Közben felvették a kapcsolatot a fertődi Eszterházy-kastéllyal is, hogy korhű környezetben jelenhessenek meg. A kastély illetékesei pozitívan álltak a dologhoz, és a társaság engedélyt kapott a fotózásra.
Hölgyek a kastély park felőli oldalán
A fotózást  kastély udvarán kezdtük. Séta, szökőkút, lépcső, csoportos és egyéni felvételek... nagyon szép idő volt, a Hölgyek rutinosan pózoltak, mindenki élvezte a szerepét.
Egy csodálatos ruhaköltemény
Anya, és tündéri leánykája
Hölgykoszorú
Azt gondolom, maga Fényes Miklós is boldogan látta volna vendégül ezt a társaságot! 😀
Kattogott szorgalmasan minden fotómasina! A négy fotósból három művészfotós/fotóművész, némelyikük két profi gépet használt, a témának leginkább megfelelő objektívvel.
A program második lépcsője a kastély mögötti parkban, és a rózsakertben történő fotózás volt. A kastélyépületben ugyanis egymást váltották a turista-csoportok, így nekünk is időt jelöltek ki a fotózásra.
Barokk fotózás
A nap igen erősen sütött, kontrasztos árnyékok képződtek az arcon, szemek alatt... ezért olyan helyeket kerestünk, ahol a modellek teljes alakjukban árnyékba vonulhattak. Ez némileg enyhítette a problémát, és könnyebbé tette mind a modellek, mind a fotósok dolgát.
Barokk fotózás
A rózsakert virágai - sajnos - nagyrészt már levirágzottak, de azért találtunk a céljaiknak megfelelő helyeket. Ha néhány héttel előbb megyünk, teljes pompájában találhattuk volna a lugasokat.
Rózsakertben
Rózsakertben
 Nap utolsó programpontja a kastély termeiben való fotózás volt. Vakut nem használhattunk, anélkül pedig az én szolid felszerelésem nem igazán volt alkalmas belső fotózásra. Bár készítettem sok képet ott is, de a minőségük alapján nem tartom okos dolognak nyilvánosságra hozni őket.
Belső termekben - Covid-19
Belső termekben - Civid-19
A Hölgy mögötti falrészlet restaurálás alatt van. A II. Világháborúban a szovjetek kórháznak használták a kastély ezen igen szép szárnyát, emiatt lemeszelték az eredeti festést.

Köszönöm, ha végignéztétek a képeimet. legyen szép napja minden blog-látogatómnak!


Nincsenek megjegyzések: