2015. június 4., csütörtök

Hallstatti Bányatündér

A már többször emlegetett Abdai Vándorbot Egyesület szervezésében idén, a közelmúltban is sikerült eljutnom Ausztriába, a salzkammerguti tóvidék legszebb kisvárosába, Hallstattba.

Wikipedia: "Hallstatt egy felső-ausztriai barokk kisváros az Alpokban, a Hallstatti-tó partján. Neve a kelta hagyományok szerint „a helye” kifejezésből származik. Lakosainak száma 1000 fő, ami a hely szűke miatt lényegében évek óta nem is változik. A városka érdekessége, hogy egyetlen főutcából (Seestrasse) áll. Különleges ékszere a festői természeti környezetén kívül az a kis gótikus templom, melynek három különösen szép szárnyasoltára van."

Jártam már itt 2012-ben, éppen ezért voltam újra nagyon kíváncsi a gyönyörű vidékre. Sajnos (semmi sem tökéletes) az időjárás nem kedvezett nekünk, fotósoknak. Borult ég, szürkeség, csepergő eső jellemezte az egész napot. Nagy gondot azért nem okozott, mert a mai program a sóbánya meglátogatása volt.

A bányákkal kapcsolatban gyakran merül föl valami csúnya rémkép... szellem, boszorkány, meg miegymás. Hát nézzük, mi/ki fogadott bennünket a sötétben!
Hallstatt - bányatündér
Nos, Ő volt az! Lenn a bányában nem sok látszott belőle, annyira sötét volt. Még fényképező gép is alig tudott fókuszálni... néha azért megtette a kedvemért. Még szerencsés vagyok abban, hogy jó vakum volt, és adott elegendő fényt a fotózáshoz.
Nem is olyan ijesztő, igaz?
Hallstatt - bányatündér
Láthatóan hozzászokott, hogy sokan fotózzák, nagyon készségesen pózolt, szerette, hogy fényképezik! :-)
Hallstatt - bányatündér
Bemutatta, hogyan kell "meglovagolni" a csúszdát.
Hallstatt - bányatündér
Hallstatt - bányatündér
Külön egy mosoly, csak nekem!!! :-)
Hallstatt - bányatündér
Szakszerű előadást tartott a bánya történetéről, a filmvetítés előtt.

Férfitársak, irány Hallstatt! :-))))

Nincsenek megjegyzések: