2015. január 31., szombat

Töltésre kapcsolt a napelem...

Valaki egyszer régen azt mondta nekem: "Úgy látom, Te csak napelemmel működsz!" Igaza lehet, mert ha nincs napsütés, felhős borult az ég, én annyira takarékon vagyok, mint ha épp csak élnék. Így volt ez egész január hónapban. Nem tetszett a sok fénytelen nap, keveset mozogtam, csakis akkor, ha muszáj volt valamiért. Még a kedvenc fényképező gépemet is alig vettem elő, hogy csináljunk egy "közös" sétát a városban. Városon kívül pedig végképp ki sem tettem a lábam... illetve egyszer, egy félnapos kirándulás alkalmával Pannonhalmára.
Persze, volt azért néhány olyan program, ahová ellátogattam. Néha még fotómasina is volt nálam. És ha már volt nálam, néhány kép is készült. Jobbára azonban csak a személyes gyűjteményem számára.
Ma azonban csodálatosan szép, ragyogó napsütés volt! "Töltésre kapcsolt" bennem a napelem. Fogtam egyik gépemet, és délelőtt sétára indultam. Nem messze, csak a közelben lévő Erzsébet-ligetbe mentem, hogy készítsek néhány képet az újonnan vásárolt objektívemmel. 
Este pedig fogtam magam, választottam néhány képet a havi termésből, és szerkesztésbe kezdtem... :-)
Az új víztorony teteje
Egy fotókiállítás megnyitója kapcsán Szabadhegy városrészben is jártam. És ha már ott jártam, kattintottam egyet a víztorony felé. Ez a torony azért érdekes, mert egy magaslat tetején áll, a tartály peremén körben pedig kilátó van. Csodás kilátás nyílik onnan a városra, és a közeli dombokra.
Dekoráció a Múzeumház teázóban
Egy másik alkalommal a Múzeumház teázóban jártam. Érdekes dekorációk láthatók a falakon.
Dekoráció a Múzeumház teázóban
Dekoráció a Múzeumház teázóban
Ez utóbbi egy ijedt török harcost ábrázol, amint épp meghallja, hogy szól a vár tornyán a vaskakas! Érdekes történet a győri vaskakas története... gondolom, sokan ismerik. Az évszámok a győri vár török megszállásának kezdetét és végét jelentik.
A Múzeumház azonban nem csak ezekről ismert. Innen kiindulva ugyanis be lehet járni a középkori vár egy feltárt részét. Ez a bejárás részemről még hátra van, de szerepel a közeli terveimben!
Győr, Király utca latyakos téli este
Győr, Széchenyi-tér
Egy másik alkalommal kis zsebmasinámat vittem magammal, és Győr legtöbbet fotózott terén ezúttal is készítettem pár képet. Tudom, nem túl izgalmas, de a fotózási kényszer néha elfogja a magamfajta turista-fotóst.
Győr, Széchenyi-tér
A tér talán legszebb sarka. Nekem minden esetre ez a részlet tetszik leginkább.
Győr, Széchenyi-tér. Napernyők (?) glédában
Obiteszt
Ez a kép már a kipróbálás alatt álló objektívvel készült. Az objektív: Nikkor AF-S 50/1,8D fix objektív.
Érdekesség, hogy amíg a kocsimat fényképeztem, ijedten kérdezi egy úr, hogy miért fotózok... talán a szabálytalanul álló autókról készítek felvételeket? Megnyugtattam, hogy nem, nem vagyok parkolóellenőr. Akkor mutatja az ő kocsiját, amint egy garázs előtt állt meg, mivel nem talált szabad helyet. Megnyugtattam, hogy nem fogom feljelenteni... .-)
Obiteszt
Tetszett, ahogy a környezet tükörképét láttam a kocsi szélvédőjén és fényezésén.
Erzsébet-liget, mászóka
A parkból csak egyetlen képet mutatok. Itt elsősorban a napos/árnyékos havas részletek ragadtak meg. OK, tudom, az utómunkában van még hová fejlődni...

Kívánom, hogy legyen sok örömetek a napos februárban... magamnak pedig azt, hogy maradjon töltés üzemmódban az a napelem! :-)Nincsenek megjegyzések: