2014. július 23., szerda

Hévíz - úgy általában

Bármilyen kevés időt tölt a turista Hévízen, nem maradhat ki a programból egy séta a kórház és a Tófürdő körüli parkban, a termál-tó körüli sétányon, és elengedhetetlen, hogy a Hévízi csatornán tavirózsát fotózzon.
"A Hévízi-csatornán a Hévízi-tó vízkészlete – a tápláló források jelentős vízhozama révén – igen gyorsan, néhány nap alatt teljesen kicserélődik. A víz egy 10-12 m szélességű csatornán keresztül folyik le a tóból és 13 km megtétele után a Zala-folyóba ömlik, miután az Ingó-berek nádasa megszűrte. A Hévízi-tóból kilépő meleg víz egyedi életkörülményeket teremt a csatornában, ami mind Magyarország, mind Európa-szerte egyedülálló. A trópusi folyókra emlékeztető növényflórát rendkívül gazdag halfauna egészíti ki, mely a környékbeli horgászok és természetbarátok kedvelt célpontjává teszi a csatornát." - írja a csatornáról az internet.

Én is ezt tettem. Sétáltam persze máshol is... a Kék templomról, és a nevezetes Nimpha szoborról írtam már korábban. Fotóztam nagyon szép házakat, panziókat is, de nem ezek a város túrista-vonzó elemei elsősorban. (Nem a szolgáltatásaikról beszélek).

A Tófürdő előtti park
A Tófürdő előtti park
A Tófürdő előtti park
Díszfa
Hévíz - Tófürdő
Hévíz - Tófürdő
Hévíz - Tófürdő
Hévíz - Tófürdő
Hévízi csatorna, tavirózsák tömegével
Tavirózsák
Tavirózsák
Tavirózsa szólóban
Tavirózsa szólóban
A csatorna egy szép, árnyas részlete
Ezúttal ennyit Hévízről. Amint módomban áll, megyek újra, és hozok új fotókat. Legközelebb azokról a helyekről, ahová eddig nem sikerült eljutnom.

Legyen szép napotok! Köszönöm, hogy pár percre velem voltatok!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ismét "visszavittél" a gyermekkoromba. E tó csatornájában anno még lehetett fürdeni. Itt tanultam meg úszni is édesapa segítségével még pöttöm koromban. Nagyon sokat jártunk ide, akkor még sokkal nyugisabb hely volt mint most. Akkor a sült keszeg volt a pancsi utáni nasikám, imádtam! Jó volt újra látni a tavat is, köszönöm neked ezt a szép élményt! Legyen még sok ilyen nagyszerű lehetőséged mindannyiunk örömére!
Szép napot kívánok neked!

Zsóka írta...

Kedves Zoltán!
Évikével kézenfogva két kislányt emlékeztettél a gyermekkorára. Én is keszthelyi vagyok, Hévizen dolgoztam, igy csak ugy tódultak az emlékek. Köszönöm a csodás felvételek.
További jó egészséget kivánok Neked!